Wyciskarki wolnobrotowe dla miłośników świeżych soków

Wyciskarki wolnobrotowe dzielone są na jednoślimakowe oraz dwuślimakowe. Te pierwsze są częściej stosowane, gdyż ich konstrukcja jest prostsza. Nie składają się z wielu elementów i dlatego mycie jest dużo łatwiejsze. Pozwalają one również zazwyczaj na wrzucenie całego owocu oraz warzywa do wyciskarki. Natomiast wyciskarki dwuślimakowe działają zazwyczaj w pozycji poziomej. Posiadają one, jak nazwa wskazuje, aż dwa ślimaki, dlatego lepiej radzą sobie one z trawami i naciami. Wyciskarki wolnoobrotowe zarówno w wariancie z jednym jak i z dwoma ślimakami, charakteryzują się efektywną i cichą pracą na małych obrotach. Zachowują one witaminy, składniki odżywcze oraz enzymy. Urządzenia posiadają ładny wygląd, ich obsługa jest prosta. Sprzęty posiadają elementy, które można bez problemu myć w zmywarce. Wyciskarki wolnoobrotowe robią soki z twardych i miękkich surowców. Najczęściej wykorzystywane są: jabłka, buraki, marchewki, liście jarmużu, natka pietruszki, trawa pszeniczna, imbir oraz cytryna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *